פוליגרף לפני קבלה לעבודה

תוכן עניינים

בעולם העסקים התחרותי של ימינו, בחירת העובדים הנכונים היא קריטית כמעט כמו הבחירה העסקית עצמה. עובדים לא נאמנים או בעלי כוונות זדון עלולים לגרום נזקים כבדים לחברות, הן מבחינה כלכלית והן מבחינת המוניטין והאמון הציבורי.

בדיקות פוליגרף לפני קבלת עובדים – שמירה על ביטחון הארגון

לפעמים מספיק עובד אחד עם כוונת זדון בחברה של אלפי עובדים, בשביל לגרום כאוס בחברה, ולגרור אותה למצב בעייתי מאוד. למען האמת, גם אם לעובד אין כוונת זדון אך יש לו אישיות בעייתית, הוא עלול לזרוע בלגן ואימה בחברה, ולשבש את פעילותה.


האם ניתן למנוע מקרים כאלה מראש? התשובה היא חד משמעית – כן, באמצעות בדיקות פוליגרף יסודיות לפני קבלה לעבודה.

מהי בדיקת פוליגרף ומהי מטרתה?

בדיקת הפוליגרף, המכונה גם "בדיקת גלאי שקר", היא שיטה מוכחת לגילוי אי-גילוי אמת והתנהגות חשודה אצל המשתתף בבדיקה. הבדיקה מנטרת במדויק את תגובות הגוף הפיזיולוגיות של הנבדק, כגון לחץ דם, קצב נשימה ולחות כפות הידיים, בזמן שהוא עונה על שאלות ממוקדות. שינויים אלה מנותחים ומשמשים את הבודק לזיהוי שקרים או חוסר גילוי אמת.

בבדיקת פוליגרף ניתן לחשוף את הדברים הבאים:

האם הנבדק משקר בנוגע לשאלות ספציפיות: הבודק ישאל את הנבדק סדרת שאלות הקשורות לנושא הנבדק, תוך שימוש הן בשאלות רלוונטיות והן בשאלות ניטרליות ("האם השמיים כחולים?"). על סמך ניתוח התגובות הפיזיולוגיות של הנבדק לכל שאלה, הבודק ינסה לקבוע האם הוא דובר אמת או שקר בנוגע לשאלות הרלוונטיות.


האם הנבדק מסתיר מידע: תומכי השימוש בפוליגרף טוענים כי ניתן להשתמש בה כדי לזהות האם הנבדק מסתיר מידע, גם אם הוא אינו משקר באופן ישיר.


האם הנבדק מעורב בפעילות פלילית: במקרים מסוימים, נעשה שימוש בפוליגרף כחלק מחקירות פליליות, במטרה לנסות לזהות חשודים או עדים המעורבים בפעילות פלילית.

למה חשוב לבצע בדיקות פוליגרף לעובדים לפני קליטתם?

חברות רבות ובראשן ארגונים בטחוניים, גופי אכיפת חוק, בנקים וחברות היי-טק, מחויבות לערוך ברור רקע יסודי למועמדים לעבודה. זאת במטרה להבטיח כי העובדים החדשים הם אמינים לחלוטין, נקיים מכל היבט בעייתי או חשוד ובעלי הרקע המתאים לתפקיד. בדיקות הפוליגרף מהוות נדבך חשוב בתהליך זה.


באמצעות בדיקת פוליגרף, ניתן למנוע קבלתם לעבודה של עובדים שעברם הפלילי או אורח חייהם עלולים לסכן את ביטחון הארגון או לפגוע באינטרסים העסקיים שלו. ניתן לגלות חשדות כגון קשרים עבריינים, שימוש לרעה בסמים או אלכוהול, נטיות כלכליות בעייתיות, ועוד. בדיקות אמינות אלו חוסכות מהחברות המעסיקות גם עלויות גבוהות בעתיד של חקירות נזקים ותביעות משפטיות.

עבור אילו משרות נהוג לבצע בדיקת פוליגרף?

משרות הדורשות בדיקת פוליגרף ומיונים קפדניים הן בעיקר אלו הנוגעות לתחומים רגישים או בעלי חשיפה לנתונים חיוניים:

  • משרות בכירות בחברות הי-טק המחזיקות במידע טכנולוגי רגיש או קניין רוחני.
  • תפקידים בגופי אבטחה ובטחון שונים כמו כוחות הביטחון, שב"כ ומשרד הבטחון.
  • עובדים במערכות בנקאיות ובחברות אשראי הבאים במגע עם מידע פיננסי חסוי ומסווג.
  • תפקידי אבטחת מידע בארגונים ממשלתיים או גופים בריאותיים.
  • משרות הכרוכות בגישה לחומרים גרעיניים, כימיקלים או חומרים מסוכנים אחרים.
  • עובדים למשרות של שמירה ואבטחה בכלל, על גופים ועל רכוש פרטי/עסקי.

בעולם העבודה בו תחרותיות היא מפתח להצלחה, חברות משקיעות משאבים רבים במיון מדוקדק של עובדים. בדיקות הפוליגרף משמשות ככלי יסודי בתהליך זה, וזאת מכמה סיבות מרכזיו – ראשית, הן מהוות שיטת ברור רקע מהימנה ואוביקטיבית. שנית, תוצאותיהן עשויות לחסוך עלויות גדולות ונזקים כבדים בעתיד. לבסוף, הן תורמות לשמירה על הביטחון הארגוני והנכסים

צרו עמנו קשר

מאמרים שיכולים לעניין אתכם

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע”מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא 054-5359904

דילוג לתוכן